Ansiktskonturering

Hva er SkinPen?

Når vi blir eldre taper vi fettvev, beinstruktur, muskler, hyaluronsyre, kollagen og elastin. Dette medfører en rekke endringer i ansiktet hvor vi kan oppleve at ansiktskonturene blir mindre definert, og huden mister volum, blir slappere og henger. Kinn og kinnben kan miste sin fasong og bli mer innsunket. Rynker kan også bli dypere og mer fremtreden, og kjeve og hake/munnområdet kan miste sin spenst og fasthet der resultater er at huden “sagger” (hamsterposer).

Den naturlige aldringsprosessen fører til at mange synes de ser eldre ut enn føler seg. Røyk, sol, lite søvn og stress vil også fremskynde prosessen. Anti-age behandling med fillere har derfor blitt en meget populær behandling, da det gjenopprette ansiktsvolum og kontur på en naturlig måte -uten at man må ty til kirurgi.

Ansiktskonturering kan også utføres på yngre mennesker som ønsker å fremheve konturen sin.

Hvilke områder kan behandles?

Høye kinnbein symboliserer skjønnhet i hele verden og er noe man kan forandre på utseende sitt med en fillerbehandling. Ved å legge filler i kinn og kinnbein kan man også oppnå et lite «mellomansiktsløft”.

Søkk under øynene eller tear trough som vi kaller behandlingen, kan gi et utseende hvor man ser sliten ut – hvor litt filler under øyene kan gi fantastiske resultat.

Filler i tinning kan også gi en bedre balanse og overgang mellom øvre del av ansiktet og midtre del av ansiktet, dersom man lite volum på siden av ansiktet, i overgang fra panne, øyne og kinnbein. Denne behandlingen kan gi et foryngende resultat i ansiktet som helhet.

Har man behov for et ytterlig løft og reduksjon av linjer i nasolabiallinjene, så kan man også legge inn filler direkte inn i i nasolabiallinjene og redusere markante linjer og folder.

Det samme gjelder i nedre del av ansiktet, i marionettlinjene, hvor søkk og folder under munnen (sur munn) løftes med filler, jevnes ut og forbedres.

Man kan også forme kjevelinje eller hake for å forbedre profilen og gi ansiktet mer fremhevet proporsjoner eller redusere asymmetri. Dette kan gi et yngre og mer definert utseende.

Hva er Ha-fillere?

HA (hyaluronic acid/hyaluronsyre) filler er en av de mest tryggeste og forutsigbare behandlingsformen når det gjelder injeksjonsbehandling. For å forstå hvorfor, må vi først vite hva hyaluronsyre er.

Hyaluronsyre (HA) er en ingrediens (sukkermolekyl) som finnes naturlig i kroppen. Hyaluronsyrens viktigste funksjon er å binde vann, og på denne måten gir hyaluronsyre både fukt og volum, samt bedrer transporten av næringsstoffer og blodsirkulasjon i blant annet huden.

Utfordringen med kroppens egen hyaluronsyre er at kroppen selv bryter den ned i løpet av tre døgn, og at den naturlige produksjonen avtar fra ca. 25 års alderen. Når hyaluronsyremengden reduseres blir huden tørr, rynkete og søkk kan oppstå.

Takke være bioteknisk forskning, kan hyaluronsyre, tilsvarende kroppens egne HA, fremstilles bakterielt i laboratorier, hvor det blir modifisert slik at det kan brukes som hudfiller. Å injisere HA-fillere kan derfor være en måte å midlertidig tilbakestille tap av hyaluronsyre i huden, for den som søker en svært aktiv antiage-effekt. Effekten av en slik behandling er midlertidig, ettersom den injiserte hyaluronsyren brytes ned i takt med resten av hyaluronsyren i kroppen.

Viktig før behandling

Det er alltid en risiko for å få blåmerker og hevelser ved injeksjonsbehandlinger, og noen områder er mer utsatt enn andre, for eksempel lepper. Her er noen anbefalinger til hva du kan gjøre før en injeksjonsbehandling for å redusere muligheten for blåmerker og hevelse.

SLUTT Å TA VISSE MEDISINER/KOSTTILSKUDD
Med mindre det er medisinsk nødvendig, anbefales det å avslutte å ta NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske midler), samt fiskeolje-kosttilskudd, E-vitaminer, ingefær, hvitløk og ginseng 1-2 uker før behandlingen. Preparatene er blodfortynnende og hemmer koagulering, noe som kan øke risikoen for å utvikle blåmerker og hevelse etter injeksjonsbehandling.

KUTT UT ALKOLHOL
Unngå alkohol noen dager før en injeksjonsbehandling. Alkoholen tynner ut blodet og gjør deg mer utsatt for blåmerker og hevelse.

REDUSER SALTINNTAKET
Reduser saltinntaket 24 timer før avtale, spesielt hvis du tar en fillerbehandling. Filler er laget av hyaluronsyre som trekker til seg vann. Dermed kan det føre til at det behandlede området blir ytterlig hovent dagen etter behandlingen.

Hvordan vider behandlingen?

Behandlingen starter med en analyse av ansiktet for å kunne vurdere hvor det anbefales å få injisert HA-filler. Deretter vil ansiktet ditt bli rengjort før HA-gelen blir injisert med en svært tynn nål i valgt område. Klinikkens HA-fillere er tilsatt lidokain, som er et bedøvende middel. Du vil derfor få en bedøvende og smertelindrende effekt utover i behandlingen og i tiden etterpå.

Selve prosedyren tar alt fra noen få minutter til inntil en time, alt avhengig av hvor stort område som skal behandles.

Effekten ev filleren er umiddelbar, men best resultat kommer som regel etter ca. 2 uker for da har fillermolekylene tiltrukket seg fuktigheten de trenger. Vanligvis er det ingen såkalt nedetid etter injeksjon med fillere, noe som betyr at du kan gå på jobb og drive med dine daglige aktiviteter rett etter behandlingen.

De første 12 timene etter behandling bør man ikke gni eller massere området som er behandlet.

Man bør også unngå å påføre sminke på området for å unngå irritasjon/inflammasjon i området. Dette gjelder også kremer som inneholder retinol, glykolsyre og eksfolieprodukter 24 til 48 timer etter behandling. Unngå også bruk av rensebørster, som kan bli for hardt for huden. De fleste fillere trenger minst to uker på å sette seg, det er derfor best å la huden få ro i denne perioden.

Du bør heller ikke ta badstue, trene/mosjonere, dusje i varmt vann 12 timer etter behandling, da eksponering for varme kan åpne blodårene og gjøre vondt verre etter injeksjon.

Varighet på ikke-permenentere HA-fillere varierer fra person til person, men kommer også an behandlingsområde, hvor dypt man setter filleren og type filler. Faktorer som alder, forbrenning og livsstil spiller også inn. En behandling varer normalt i 6-12 måneder, og med én etterbehandling kan effekten vare i inntil 18 måneder. Det anbefales derfor med jevnlige «touch-up»-behandlinger i begynnelsen, da effekten vare lenger, og du vil sjeldnere ha behov for påfyll.

Hvor mange behandlinger som trengs for å oppnå ønsket resultat er etter pasientens behov.

Relaterte behandlinger:

Aquagold

I AquaGold ampullen blandes en skreddersydd cocktail som inneholder en mengde vitaminer, antioksidanter, mineraler, micro-næringsstoffer,

les om behandlingen »